Отборите на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити ще се изправят един срещу друг в голямото дерби от 10-ия кръг на Висшата лига днес от 17:30 часа българско време. С двубоя на "Олд Трафорд" двата тима ще почетат паметта на легендарния футболист на "червените дяволи" и Англия сър Боби Чарлтън, който почина на 86-годишна възраст в края на миналата седмица.

След церемонията, с която ще Манчестър ще се обедини в името на един от най-великите футболисти в историята на страната, на терена предстои здрава битка, тъй като и двата отбора се нуждаят от победата. Манчестър Юнайтед се представя много слабо от началото на сезона, а трите поредни победи в последните три мача не успяха да замаскират неубедителната игра на "червените дяволи", която поставя мениджъра Ерик тен Хаг под напрежение.

Единственото оправдание за нидерландския специалист е кризата с контузени играчи, особено в защита, но той сподели, че се надява да може да разчита на Арън Уан-Бисака и Каземиро за този двубой. Макар и да звучи странно, най-добрият играч на Юнайтед в последните мачове е централният защитник Хари Магуайър, който бе съсипан от критики в последната година.

От своя страна Манчестър Сити също не показва нивото от миналия сезон и вече записа две загуби във Висшата лига, като към момента отборът изостава с пет точки от лидера в класирането Тотнъм. "Гражданите" се нуждаят от победа в дербито, за да не изостанат и от основния си конкурент за титлата Арсенал, който в събота постигна победа и вече има три точки повече от Сити. Пеп Гуардиола не може да разчита на Кевин де Бройне, а основната фигура за тима в последните мачове също е изненадваща - крилото Жереми Доку, а Ерлинг Халанд продължава да бележи с изключителна честота, макар и да не блести.