Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг посочи грешни съдийски решения като основната причина за поражението на Манчестър Юнайтед с 3:4 от Копенхаген в Шампионската лига.

Загубата остави "червените дяволи" на дъното в група "А" със само 3 точки от четири изиграни мача, но тимът все пак има шансове да се класира напред, тъй като е само на точка зад намиращите се на второ и трето място Копенхаген и Галатасарай.

На стадион "Паркен" в датската столица Манчестър Юнайтед започна отлично и поведе бързо с 2:0 след голове на Расмус Хойлунд, в 40-ата минута обаче гостите останаха в намален състав след дискусионен червен картон на Маркъс Рашфорд и още до полувремето домакините изравниха. В средата на втората част Юнайтед поведе с 3:2 с гол от дузпа на Бруно Фернандеш, но в края имащият числено предимство тим на домакините осъществи обрат.

"Ясно е, че сме много разочаровани от този резултат, защото играхме много добре. Започнахме мача отлично и това бяха най-силните ни минути от началото на сезона", каза Тен Хаг след края на двубоя.

"Печелехме този мач с лекота, но червеният картон промени всичко за нас. След това допуснахме два гола до полувремето, като нито един от тях не трябваше да бъде признат. При първия гол има играч на Копенхаген в засада, който стои точно пред вратаря Андре Онана и му пречи на видимостта. При втория гол ни вкарват от дузпа, която е четвъртата срещу нас в четири мача. Бих казал, че три от тези четири дузпи са крайно спорни. Освен това мисля, че и червеният картон на Рашфорд е пресилен. Той игра за топката, а на рефера му трябваше толкова много време, за да вземе решение и да го изгони", каза Тен Хаг.

Според него литовският съдия Донатас Румсас, който ръководи срещата, се е повлиял от стоп-кадъра, който му е бил показан при червения картон на Рашфорд. 

"Подобни инциденти винаги изглеждат по-страшно на снимка. Затова и им трябваше толкова време, за да решат какво да правят. Разочарован съм от това решение, защото то промени мача. Три тежки решения в наш ущърб и все пак контролирахме мача. Отборът ще продължава да се бори, както го прави от началото на сезона, защото вече се натрупаха страшно много решения срещу нас и страшно много контузии. Всеки път показваме дух и желание да се бием и съм сигурен, че в един момент нещата ще започнат да се случват в наша полза", добави нидерландският специалист.