Паоло Малдини е трансферна цел на Манчестър Юнайтед още от дните си, в които играеше футбол за Милан, но дори сър Алекс Фъргюсън не успя да го убеди да дойде на „Олд Трафорд“. 20 години по-късно това обаче е напът да се промени, защото новият собственик на „червените дяволи“ - сър Джим Ратклиф, възнамерява да привлече именно италианската легенда за поста на новия спортен директор. Или това поне твърди британското издание Telegraph.

Емблематичният защитник доказа, че разполага с нужните качества и като ръководител, защото успя да изведе „росонерите“ от най-мрачните им дни, когато през сезон 2021/22 помогна на Стефано Пиоли да изгради такъв боеспособен отбор, че след повече от 10 години клубът отново да се поздрави с шампионската титла от Серия А.

Честите смени на собствеността обаче направиха така, че Малдини да си тръгне и сега отново виждаме, че „дявола“ е в криза, което е ясен знак, че липсата му се усеща и то осезаемо.

Манчестър Юнайтед на свой ред се намира в един от най-тежките си моменти в цялата история. Милиардите, които се наливат в отбора, не носят нужния резултат. Старата поговорка все пак гласи - „не става само с ядене, трябва и акъл“. Е, Паоло Малдини би могъл да е онзи човек с акъла, който да въдвори ред и дисциплина, когато трябва да се вземат важните решения от спортно-техническия щаб.

Тези административни промени в „Театъра на мечтите“ обаче предстои да се вземат най-рано в началото на новата година. Далеч по-реалистично е да ги чакаме в навечерието на следващия сезон.