Манчестър Юнайтед спечели дербито с Челси на своя „Олд Трафорд“ с 2:1 в един от странните мачове за двата отбора през този сезон. Причината за подобна квалификация е, че нападателите от двете страни на терена пропиляха куп страхотни възможности за гол, а накрая попаденията станаха дело на необичайни реализатори.

Бруно Фернандеш пръв имаше възможността да стреля от бялата точка още в 9', но ударът му с типичния подскок се оказа лесен за отразяване на Робърт Санчез. Неслучайно този род изпълнения вече се превърнаха в отживелица, защото за кратко Бруно и Жоржиньо натрупаха известен актив, но след това вратарите осъзнаха, че ще имат цялото време на света за реакция, ако просто изчакат удара и потърсят един от двата долни ъгъла на вратата си.

Скот МакТомини откри резултата в 19', озовавайки се в позиция на няколко метра от голлинията. Шотландецът така се превърна в едноличен лидер при реализаторите за „червените дяволи“ този сезон и макар това да е добра новина за дефанзивния халф, едва ли феновете на тима имат много поводи за надежда, защото все пак говорим за човек, вкарал едва четвъртото си попадение във Висшата лига.

Коул Палмър възстанови равенството в последните секунди на първото полувреме с елегантно изпълнение между краката на Виктор Линдельов. Младият полузащитник се включи от дълбочина, дриблира и стреля с известен финес без да влага излишна сила.

МакТомини добави втори гол на сметката си в 69', като този път стреля с глава от близка дистанция. Изпълнението му се оказа и с цената на трите точки в дербито.

Редно е да отличим Рахим Стърлинг, Николас Джаксън, Михайло Мудрик, Алехандро Гарначо и Антони, като хората, които спокойно можеха да имат по 1-2 гола в срещата и сега можехме да си говорим за един от най-резултатните мачове през сезона. Вместо това се получи едно класическо 2:1 и то без двамата вратари да блестят особено. Просто в двата лагера е видима липсата на класни реализатори, а в същото време в дефанзивен план нещата са на посредствено ниво.

Обръщаме поглед върху класирането и виждаме, че Манчестър Юнайтед вече е само на 3 точки от топ 4, където се намира Манчестър Сити. „Гражданите“ по-рано загубиха с 1:0 от Астън Вила и вече в четвърти пореден мач нямат успех, за да отчетен най-тежката им криза от началото на сезон 2023/24.

Челси от своя страна се намира на 10 място, независимо от стотиците милиони, които се наляха в клуба само в рамките на година и половина. „Сините от Стамфорд Бридж“ чисто математически се намират по-близо до последния в класирането - Шефийлд Юнайтед (5 точки), отколкото до лидера в таблицата - Арсенал (36 точки). Отборът на Маурицио Почетино има само 19 пункта, а полусезонът се задава зад ъгъла.