Ерик тен Хаг може би за последен път изведе Манчестър Юнайтед. Главата на мениджъра по всяка вероятност ще падне, след като "червените дяволи" записаха още един грандиозен провал - паднаха 0:3 насред "Олд Трафорд" от слабака Борнемут в мач от Висшата лига. Две попадения на Борнемут пък бяха отменени от ВАР.

Победата е първа в историята за "черешките" насред дома на манчестърци.

Загубата остави Юнайтед на 6-ото място във Висшата лига с актив от 27 точки. За четата на Тен Хаг пък това бе 7-о поражение през сезона.


Гостите стартираха по-уверено двубоя и още в първите минути успяха да се възползват от груба грешка в отбраната на Юнайтед.

В 5-ата мин трибуните на "Олд Трафорд" утихнаха, след като Доминик Соланке откри. Борнемут се възползва от неточно разиграване на "червените дяволи". Люис Кук открадна топката след неточен пас и пусна успореден на голлинията пас към нападателя на "черешките", който не сбърка на празна врата.

"Червените дяволи" опитаха бързо да се върнат в мача. В 8-ата минута Хари Магуайър стреля опасно, но Нето спаси със сетни усилия.

В 13-ата минута Мактоминей стреля от границата на наказателното поле, но той бе блокиран.

В средата на първата част гостите от Борнемут стигнаха до втори гол. Тавърниър бе точен с глава, но се оказа, че той е в засада и попадението бе отменено.

На два пъти в рамките на една минута „червените дяволи" можеха да изравнят резултата, но Антони и Марсиал така и не успяха да застрашат вратата на Борнемут.

Шест преди края на първото полувреме "черешките" профукаха нов шанс да удвоят преднината си. Соланке беше изведен в наказателното поле и стреля, но Онана показа класа и изби с крак.

В 68-ата мин Борнемут наказа нова грешка в отбора на Ерик тен Хаг. Люк Шоу сбърка извеждащ пас в центъра на терена. Доминик Соланке открадна топката и подаде вляво към Тавърниър. Той центрира в наказателното поле към Филип Билинг, а резервата надскочи Шоу и с глава матира Онана.

Положението за манчестърци стана плачевно в 73-ата мин. Тогава Сенеси направи резултатът класически. Той засече центриране от корнер и не остави никакви шансове на Онана.

В продължението на срещата Борнемут вкара и 4-и гол във вратата на Юнайтед. Бранителите на "червените дяволи" за пореден път сбърнаха при изнасянето на топката. Кълбото им бе отнето, а Данго Уатара прати топката в мрежата на Онана. След гледане на ВАР обаче се оказа, че голмайсторът на "черешките" е играл с ръка и голът му бе отменен.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – БОРНЕМУТ 0:3

0:1 Соланке 5', 0:2 Билинг 68', 0:3 Сенеси 73';

Стартови състави:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: 24. Андре Онана – 5. Хари Магуайър, 23. Люк Шоу, 15. Серхио Регилон – 39. Скот Мактоминей, 4. Софиан Амбарат – 21. Антони, 8. Бруно Фернандеш, 17. Алехандро Гарначо – 9. Антони Марсиал

БОРНЕМУТ: 1. Нето – 3. Милош Керкез, 25. Маркос Сенеси, 27. Илия Забарний, 15. Адам Смит – 10. Раян Кристи, 4. Люис Кук – 16. Маркъс Тавърниър, 19. Джъстин Клуйверт, 24. Антоан Семеньо – 9. Доминик Соланке