Уест Хем победи с 2:0 Манчестър Юнайтед в мач от 18-ия кръг на Висшата лига. В равностоен двубой "чуковете" излъгаха съперника с голове на Джаред Боуен и Мохамед Кудус през второто полувреме.

С успеха лондончани задминаха "червените дяволи" и се изкачиха на 6-о място с 30 точки във временното класиране преди останалите срещи. 20-кратните шампиони пък останаха с 28 пункта и пропаднаха до 8-а позиция.

Домакините започнаха по-активно и първи стигнаха до голова възможност. В 5-ата минута Емерсон отправи коварен шут от средна дистанция, но Андре Онана не допусна да бъде изненадан и изби.

Тимът на Ерик тен Хаг отговори с атака отляво и Люк Шоу центрира, но не затрудни Ареола. Отново Гарначо внесе напрежение в отбраната на домакините в 32-ата минута след индивидуален пробив, но ударът му от малък ъгъл не затрудни вратаря на Уест Хем.

Три минути по-късно аржентинецът пропусна отличен шанс да изведе Манчестър Юнайтед напред в резултата. Кудус подари топката на съперника, а Антони майсторски изведе Гарначо очи в очи с Ареола. Крилото обаче не успя да преодолее вратаря.

Малко след това отново комбинация между Антони и Гарначо едва не доведе до попадение във вратата на "чуковете". Пет минути преди почивката Коби Мейну опита удар от въздуха, който затрудни Ареола, но вратарят все пак успя да избие в корнер.

Натискът на гостите продължи и в края на първата част. Антони центрира в наказателното поле, където Хойленд и Гарначо се разминаха с топката. В добавеното време Томаш Соучек засече с глава центриране от пряк свободен удар, но топката премина покрай десния стълб на вратата.

Второто полувреме започна равностойно, като първата опасност бе пред вратата на гостите. В 56-ата минута Джерард Боуен с глава прати топката под гредата, но Онана се разтегна и майсторски изби.

Минута по-късно вратарят на "червените дяволи" бе поставен на изпитание от съотборника си Джони Еванс с една върната топка, но камерунецът отново се справи. Малко преди да измине час игра търпението на Ерик тен Хаг към Хойлунд се изчерпа и в игра се появи Маркъс Рашфорд. 

Уест Хем поведе в резултата в 72-ата минута. Страхотно подаване на Лукас Пакета изведе Боуен зад отбраната на съперника и въпреки че първият му шут бе спрян от Онана, той не сгреши при втория опит - 1:0. 

“Чуковете” удариха за втори път шест минути по-късно, когато Коби Мейно сгреши при изнасянето на топката. Така Кудус получи възможност да напредне и с десния крак прати топката в долния десен ъгъл на Онана за 2:0.

До края Манчестър Юнайтед опита да натисне, но така и не успя да стигне до сериозна голова възможност пред Ареола.

 

Уест Хем - Манчестър Юнайтед  2:0

Голмайстори: 1:0 Боуен (72), 2:0 Кудус (78)

Уест Хем: Ареола, Цоуфал, Зума, Мавропанос, Емерсон, Соучек, Алварес, Кудус, Уорд-Праус, Пакета, Боуен

Манчестър Юн: Онана, Уан-Бисака, Камбуала, Еванс, Шоу, Мактоминей, Мейну, Гарначо, Фернандеш, Антони, Хойлунд