Бившите футболисти на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс и Гари Невил изразиха разочарованието си от представянето на отбора след поражението с 0:2 от Уест Хям в двубой от Висшата лига в събота вечер.

"Червените дяволи" заема осмо място във временното класиране с 28 точки, на 8 точки от топ 4. Те не успяха да реализират гол в четвърти пореден мач във всички турнири за първи път от сезон 1992/1993.

Тимът е отбелязал само 18 попадения за 18 срещи във Висшата лига до момента, като единствено намиращият се на дъното в подреждането Шефилд Юнайтед е вкарал по-малко. В седем от тези 18 мача футболистите на Манчестър Юнайтед не са реализирали гол.

"За отбора няма заплаха. Това е доста подреден тим. Харчат се много пари за играчи, а от тях се очаква повече. Не се случва с Маркъс Рашфорд. Най-лесното нещо за трениране във футбола е защитата, а най-трудното е да научиш играчите как да вкарват голове. Това трябва да дойде от футболистите, а в момента липсва сериозно. Ситуацията става унизителна, а кретивността е голям проблем", заяви бившият полузащитник Скоулс пред телевизия TNT Sports.

Бившият защитник Невил критикува непостоянството на Манчестър Юнайтед. "Изобщо не ме изненадва. Това, което виждаме от този отбор, при който и да е мениджър в последните седем или осем години, е почти същото", заяви той пред телевизия Sky Sports.

"Не можете да им се доверите, те ще ви разочароват. Дават ви искрица надежда и след това отиват и губят мач, който не трябва да губят. Непоследователността е наистина лоша черта във всички сфери на живота", добави той.

Тимът на Манчестър Юнайтед приема третия в класирането Астън Вила в следващия си мач от Висшата лига на 26 декември.