Сър Джим Ратклиф предупреди, че ще отнеме "време и търпение", за да върне спортните успехи на Манчестър Юнайтед. Най-богатият британец придоби 25% дял в клуба от Висшата лига за 1.03 млрд. паунда, което осигурява на компанията му ИНЕОС контрол върху футболните операции на "Олд Трафорд".

"Исках да напиша това за вас в този момент, имайки предвид ключовата роля на привържениците за бъдещето на Манчестър Юнайтед, тъй като ние осъзнаваме нашата отговорност като съ-собственици на клуба от ваше име. Вярвам, че можем да донесем спортни успехи на терена, които ще прибавят към безспорния рекламен успех, на който се наслаждава клубът. Това ще отнеме време и търпение, в добавка към най-високото ниво на професионално управление. Вие сте амбициозни за Манчестър Юнайтед, такива сме и ние. Няма гаранции в спорта, и промяната неизбежно може да отнеме време, но ние сме тук за дългосрочно и заедно искаме да помогнем на Манчестър Юнайтед да се върне там, където принадлежи, на върха в английския, европейския и световен футбол. Поемам много сериозно тази отговорност", написа Ратклиф в отворено писмо до феновете на "червените дяволи".

Сделката за закупуване 25% от акциите на Юнайтед все още не е ратифицирана от Висшата лига - този процес ще отнеме между шест и осем седмици.

"Моля обърнете внимание, че финализирането на сделката трябва да претърпи обичайни процедури, преди да бъде одобрена, така че няма да коментираме публично клубни въпроси, докато нещата не бъдат окончателно завършени", добави президентът на ИНЕОС. /БГНЕС