Без изобщо да се церемони и в типичния си стил Рой Кийн критикува сериозно нападателите на Манчестър Юнайтед, въпреки победа над Уигън с 2:0 снощи. 

Червените дяволи отново не бяха убедителни, като Расмус Хьойлунд направи серия пропуски, а тимът му спечели след голове на Диого Дало и спорна дузпа на Бруно Фернандеш. 

„Искахме Юнайтед да покаже категоричност и острота, а те продължиха да пропускат. Може цял ден  да се оправдаваме с лошия късмет, но това си бяха отлични положения. Просто вкарай топката във вратата и спри да се занимаваш с глупости!“ заяви ирландецът по адрес на датчанина. 

Въпреки че Маркъс Рашфорд се отчете с асистенция за първия гол, той определено не блесна кой знае колко и Кийн очаквано не го подмина след поредния му неубедителен двубой. 

„Определено бих искал много повече от  него. Той има някои лоши навици, като да спира с топката в крака в най-неподходящия момент. Трябва да бъде и по-експлозивен. Наистина очакваме повече от него, но излъчването му отново не изглеждаше добре“ изтъкна Кийн.