Легендарният мениджър сър Алекс Фъргюсън е считан за един от най-великите футболни треньори в света, но същевременно е известен с абсолютната си безкомпромисност към своите играчи, независимо колко големи звезди са.

Шотландецът прекара 27 години изключително успешни години начело на Манчестър Юнайтед, но в този период не един и двама играчи са пострадали от гнева на Фъргюсън. Най-известният случай е може би този с Дейвид Бекъм, когото сър Алекс натири от "Олд Трафорд" през 2003 година, но бившият капитан на "червените дяволи" Рой Кийн разкри и други подобни случки.

Нидерландският защитник Яп Стам бе считан за един от най-добрите бранители в света в началото на века и спечели исторически требъл с Юнайтед през 1999 години, но скоро след това Фъргюсън реши да го продаде в Милан. Любопитното е, че той е съобщил новината за Стам на бензиностанция. Един ден Фъргюсън се обадил на Стам и му казал: "Чакай ме след десет минути на бензиностанцията", а там му казал своето решение, без да му даде право на отговор.

Подобно позвъняване няколко години по-рано получил английският национал Пол Инс. Централният халф бе в основната на няколко спечелени титли от Юнайтед, но един ден Фъргюсън му се обадил и му насрочил среща на голф игрище. Там Инс разбрал, че сър Алекс го продава на Интер.

Самият Кийн също бе изгонен от "Олд Трафорд" през 2005 година. Той е легендарен капитан на "червените дяволи" и изиграва 480 мача за тима, преди да бъде извикан на спешна среща в кабинета на Фъргюсън. Там шотландецът му връчва една напечатана страница и казва: "Това е съобщението за твоето напускане, прочети го, ако искаш". В разговор с бившия нападател на Англия и Арсенал Иън Райт Кийн разкрива, че съобщението било толкова бързо подготвено, че дори били объркали годините, които Кийн е прекарал в Юнайтед. Там пишело, че клубът му благодари за 11 години и половина служба, а всъщност той прекарва в отбора 12 години и половина