Манчестър Юнайтед се интересува от привличането на чувстващия се дискомфортно в Ал Итихад Карим Бензема, твърди испанското издание Fichajes. Червените дяволи са сред трите отбора, заедно с Реал и Олимпик Лион, които могат да вземат френския нападател под наем през януари.

Юнайтед имат проблеми в атака, след като Маркъс Рашфорд е бледа сянка на себе си от миналия сезон, когато отбеляза 30 гола. През тази кампания той има само три попадения. Лятното попълнение Расмус Хойлунд пък има едва един гол във Висшата лига до този момент, колкото и Антони Марсиал.

Очевидно е, че клубът има нужда от подкпреления в атака. Юнайтед беше свързван с Тимо Вернер преди преминаването му в Тотнъм и продължава да се интересува от нападателя на Байерн Мюнхен – Ерик Максим Чупо-Мотинг.

Fichajes твърди, че Бензема е изправен пред сериозни проблеми в настоящия си клуб Ал Итихад, тъй като не е записал нито един мач от 26 декември. Смята се, че по решение на треньора Марсело Гаярдо, той няма да пътува с тима за кратката подготовка в Дубай, пише "Тема спорт". Преди това той пропусна и последните три тренировки в края на декември. В момента турнирът е в пауза заради турнира за Купата на Азия, който се играе в момента.