Манчестър Юнайтед е имал доста късмет с последните си резултати. Това обяви бившият капитан  на тима Рой Кийн, който не остана очарован от играта на отбора, въпреки победата и над Астън Вила с 2:1 вчера. 

Скот Мактомини влезе от пейката и вкара с глава победния гол, за да може отборът да запише 5 победи и равен в 6 мача във всички турнири през календарната 2024-а. Така Юнайтед запази шансове за място в топ 4, но и Кийн, и Гари Невил не считат, че нещата са толкова розови. 

„Ако играчите им са здрави, те могат да успеят. Нападението им започна да работи доста по-добре напоследък и определено са по-добри отпреди, но със сигурност не са чак толкова силни. Продължават да дават твърде много шансове на съперниците и не контролират мачовете, нито пък запазват топката както трябва. Но пък имат футболисти, с които да печелят във важните моменти“ заяви Кийн. 

„Юнайтед все още има сериозни проблеми. Срещу Вила им се размина, защото атакуващите играчи успяха да отбележат. Всяка седмица обаче, допускат много голям брой шансове пред своята врата. Определено имаха късмет през последните 3-4 седмици, а и бяха измъкнати от нападателите си. Точно това направи и разликата – напоследък те бележат голове, докато Вила не вкарва. В Тотнъм и Вила определено трябва да са притеснени, поглеждайки назад“ отчете Кийн.