Манчестър Юнайтед записа 4-а поредна победата във Висшата лига. "Червените дяволи" на Ерик тен Хаг се измъчиха яко, но стигнаха до успех 2:1 като гости над новака Лутън в мач от 25-ия кръг на английския елит. Серията от поредни успеха е рекордна за Юнайтед през този сезон.


С трите точки едновремешното страшилище във Висшата лига събра 44 и е на 6-ото място. Юнайтед изостава на 5 пункта от топ 4.

Двубоят започна вихрено за "червени дяволи". Хойлунд вкара още преди да е изминала и минута от началото на двубоя. Датският голаджия удвои в 7-ата мин.

Морис върна един гол за Лутън в 14-ата мин.



Юнайтед откри след едва 37 секунди.

Защитникът на Лутън Амари’и Бел обърка паса и вместо на съотборник подаде на Расмус Хойлунд. Датският национал напредна сам срещу вратаря Томас Камински, премина покрай него и прати топката в мрежата. По този начин острието на Юнайтед стана най-младият играч във Висшата лига, който вкарва гол в шест поредни мача в първенството.

В 5-ата минута Алехандро Гарначо получи на десния фланг и центрира ниско към дъгата пред наказателното поле. Там Маркъс Рашфорд засече топката. Получи се обаче рикошет и Камински реагира и спаси.

2 мин по-късно Юнайтед отново удари. И пак чрез новата си голова машина Расмус Хойлунд.
Капитанът на домакините Карлтън Морис изчисти с глава след корнер в ползва на "червените дяволи". Топката попадна на крака на Гарначо, който стреля от въздуха с десния крак. Шутът му летеше в аут, но Хойлунд отклони с гърди и кълбото влетя в долния десен ъгъл на Камински.

Новаците в елита на Англия обаче не се предадоха и бързо се върнаха в мача. В 14-ата мин Таит Чонг напредна в половината на Юнайтед. Той пусна на левия фланг, където бе Алфи Даути. Крилото да направи двойно със съотборника си. Чонг стреля, получи се рикошет, но топката попадна у Морис, който изпревари Люк Шоу и с глава прониза вратата на Андре Онана за 1:2.

В 37-ата минута Гарначо загуби топката в собствената си половина, а след това Морис стреля силно и опасно пред дъгата на наказателното поле, но покрай лявата греда на Онана.

Две минути по-късно Каземиро като по чудо не бе изгонен. Бразилският халф извърши груб фаул, а малко преди това бе получил жълт картон. Съдията обаче се смили над него и го пожали.

В добавеното време Лутън можеше да изравни, но късметът покри по-титулувания тим. Даути влезе в наказателното поле и стреля ниско с левия крак, но топката мина много близо до дясната греда на Онана.

В началото на втората час Юнайтед пропусна чисто положение. Първо Гарначо се измънка от отбраната на домакините и подаде в наказателното поле. Влезлият като резерва Скот Мактоминей стреля, но ударът му бе блокиран. Топката стигна до капитана Бруно Фернендеш, но неговият шут намери тялото на Мактоминей.


В следващите минути Лутън пробва натиск. Играчите на Роб Едуардс затвориха яко съперника си и го натикаха в собствената си половина.

Това остави шансове на "червените дяволи" за мълниеносни контраатаки. При една от тях в 57-та мин Рашфорд се измъкна, нагласи си топката и стреля опасно, но право в обсега на стража на домакините.


При следващата си контра Юнайтед профуча най-големия си шанс. Играчите на Тен Хаг разиграха с едно. Топката стигна до Фернендещ, който премина вратаря и стреля, но Локонга се хвърли на шпагат и изчисти току пред голлинията.


В 67-ата минута "червените дяволи" направиха 3-и пореден пропуск. В грешник се превърна Гарначо. Рашфорд изведе с прекрасно подаване от своята половина аржентинското крило сам срещу Камински. След това Гарначо го преодоля, като стражът чукна леко топката и той се забави с удара. Последва нов опит на крилото, но този път той бе блокиран от Бел.

Малко по-късно Бруно Фернандеш отправи точен удар от фал, но стражът на домакините отново бе на ниво.

Две минути преди края на редовното време Юнайтед пропусна да реши всичко с трето попадение. Вратарят Камински сбърка с подаването си, което беше пресечено от Бруно. Португалецът влезе отдясно в наказателното поле и стреля опасно по тревата, но къбото профуча на сантиметри покрай дясната греда на домакините.

Стартови състави:


ЛУТЪН: Камински, Менги, Ошо, Бел, Даути, Локонга, Баркли, Огбене, Чонг, Морис, Уудроу

МАН ЮНАЙТЕД: Онана, Далот, Варан, Магуайър, Шоу, Мейну, Каземиро, Гарначо, Фернандеш, Рашфорд, Хойлунд

ЛУТЪН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:2
0:1 - Хойлунд (1)
0:2 - Хойлунд (7)
1:2 - Морис (14)