Микел Артета има добри резултати с Арсенал този сезон и се бори за титлата във Висшата лига, но легендарният футболист Рио Фърдинанд обяви, че треньорът ще напусне Лондон, ако пристигне оферта за него от Манчестър Юнайтед.

Бившият футболист на "червените дяволи" смята, че Артета не би могъл да откаже предложение от гранда от "Олд Трафорд".

„Артета веднага ще напусне Арсенал, ако пристигне оферта от Манчестър Юнайтед. Ако получи обаждане, ще каже на избраниците си: слушайте момчета, това беше емоционално, но трябва да продължа напред“, загатна Цитираният от "Труд" Фърдинанд.

Арсенал е на трета позиция в първенството, на точка зад Манчестър Сити и две зад лидера Ливърпул. 

В същото време новият съсобственик на Манчестър Юнайтед Джим Ратклиф призна, че мечтае да види Зинедин Зидан на мениджърския пост в тима, пишат английските медии.

Наскоро милиардерът влезе в клуба от Олд Трафорд, купувайки 27,7% от акциите за 1,3 млрд. паунда, като негово задължение ще бъде спортната част. Няма да е изненада, ако една от първите му стъпки е смяната на мениджърския пост, въпреки че е ясно, че до края на сезона това няма да се случи.

Зинедин Зидан ръководи само Реал Мадрид в треньорската си кариера, но с него спечели три поредни титли в Шампионската лига. След като напусна, той отказа оферти от няколко европейски гранда и е без работа, след като завърши втория си престой в Реал през 2021 г.