Манчестър Юнайтед се бетонира в първата шестица на английската Висша лига, след като удари Евертън с 2:0 в среща от 28-ия кръг.

„Червените дяволи“ си свършиха задачата още през първото полувреме, когато получиха две дузпи и ги реализираха чрез Бруно Фернандеш (12-а минута) и Маркъс Рашфорд (36-а минута).

Манчестър Юнайтед поведе в 12-ата минута с попадение на Бруно Фернандеш, който бе точен от наказателен удар за нарушение на Джеймс Тарковски срещу Алехандро Гарначо.

Десетина минути по-късно Джордан Пикфорд отрази удар на португалския халф под гредата, но Юнайтед получи още една дузпа в 34-та минута. Отново Гарначо влезе на дрибъл в наказателното поле и Бен Годфри фаулира аржентинеца, а Маркъс Рашфорд реализира втората дузпа за "червените дяволи".

„Карамелите“ изобщо не изглеждаха безобидни и дори отправиха много повече на брой удари (24:16) от своя противник, но само шест от тях бяха в очертанията на пазената от Андре Онана врата. И двата отбора имаха по 50% владеене на топката.

Манчестър Юнайтед събра 47 точки и е само на три от петия Тотнъм, който обаче има и два мача по-малко. След 13-ата си загуба този сезон Евертън е 16-и с 25 точки.