Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Коби Майну бе включен по спешност в състава на националния отбор на Англия за предстоящите контроли с Бразилия и Белгия, обявиха от Футболната асоциация.

Решението за викането на Майну е на мениджъра на "трите лъва" Гарет Саутгейт и не е наложено от кадрови проблеми. Майну започна като титуляр във всеки от последните 12 шампионатни мача на Манчестър Юнайтед, както и в три от четирите мача от турнира за Купата на Англия.

18-годишният Майну беше включен в състава на младежкия национален отбор до 21 години, но сензационното му представяне в последните седмици, най-вече това срещу Ливърпул в неделя за Купата на Англия, е накарало Саутгейт да преосмисли решението си и да извика за пръв път тийнейджъра в представителния тим. Още преди седмица, когато Саутгейт обяви групата за предстоящите два мача, мнозина специалисти изразиха учудване от липсата на Майну, като този въпрос бе повдигнат още по-сериозно след двубоя през уикенда, който Манчестър Юнайтед спечели с 4:3. 

В кариерата си халфът има мачове за младежките формации на Англия до 17 и до 19 години.

Снимка: БГНЕС