Манчестър Юнайтед и Ливърпул завършиха 2:2 в дербито на 32-ия кръг на Висшата лига. Луис Диас откри резултата за гостите, но „червените дяволи“ обърнаха развоя с голове на Бруно Фернандеш и Коби Мейно. В края Мохамед Салах от дузпа донесе равенството на мърсисайдци.

Точката обаче не се оказа достатъчна за тима на Юрген Клоп да се върне на първото място. Ливърпул събра 71 точки, като с толкова е и Арсенал, който е с по-добра голова разлика. Веднага след тях със 70 е Манчестър Сити, като и трите отбора имат по 7 мача до края на първенството. Юнайтед остава на шеста позиция.

Още във 2-ата минута Фернандеш изведе Алехандро Гарначо, който преодоля Келcхър и реализира. Голът обаче беше отменен, тъй като аржентинецът се намираше в засада.

Ливърпул отговори с изключителен шанс на Собослай. Салах видя вляво унгареца, който шутира, но Андре Онана спаси с една ръка. След последвалия корнер отново Собослай шутира от движение, но неточно.

Ливърпул продължи да мачка съперника си и логично откри резултата. В 23-ата минута Собослай центрира от корнер, а Уан-Бисака изпусна Дарвин Нунес. Уругваецът продължи с глава към непокрития Диас и колумбийското крило на Ливърпул с ножичен удар отблизо се остави шанс на вратаря.

Малко по-късно Диас изведе вдясно Салах. Топката дойде леко назад за нападателя, който все пак стреля и принуди Онана да прави спасяване. В 35-ата минута силен шут на Нунес премина над напречната греда.

Малко след почивката Нунес се озова на стрелкова позиция и отправи много силен удар, но Хари Магуайър го блокира с тяло. В 50-ата минута Юнайтед изравни от нищото. Джарел Куанса допусна грешка при успореден пас към Ван Дайк. Подаването беше късо, а Фернандеш се възползва и без забавяне отправи удар от близо 40 метра, прехвърляйки излезлия напред Келъхър – 1:1.

В 54-ата минутаРашфорд центрира коварно във вратарското поле, а Келъхър изби топката. След малко повече от час игра Юрген Клоп пусна в игра Джо Гомес и Къртис Джоунс на местата на Конър Брадли и Доминик Собослай . Ерик тен Хаг пък трябваше да замени контузилия се Рашфорд и на негово място се появи Антони.

В 67-ата минута обратът за „червените дяволи“ беше пълен. Коби Мейноо стреля технично от границата на наказателното поле, а фалцовият му удар в далечния ъгъл направи безпомощен вратаря.

Четвърт час преди края удар на Гарначо беше спасен от Келехър. Малко по-късно Салах и Харви Елиът направиха двойно подаване, а Уан-Бисака фаулира с шпагат Елиът, който падна и Антъни Тейлър посочи бялата точка. Зад топката застана Салах, който прати топката в десния ъгъл на Онана за 2:2.

В добавеното време на двубоя пред Луис Диас се откри изключителна шанс за втори обрат, но колумбиецът не успя да накаже Онана от три метра, пращайки топката над напречната греда.

Манчестър Юнайтед - Ливърпул  2:2

Голмайстори: 0:1 Диас (23), 1:1 Фернандеш (50), 2:1 Мейно (67), 2:2 Салах (84-д)

Манчестър Юн: Онана, Уан-Бисака, Магуайър, Камбуала, Далот, Казимиро, Мейно, Гарначо, Фернандеш, Рашфорд, Хойлунд

Ливърпул: Келъхър, Робрътсън, Ван Дайк, Кунса, Брадли, Собослай, Ендо, Мак Алистър, Диас, Нунес, Салах