Както обикновено бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн не спести критиките си към отбора и към мениджъра Ерик тен Хаг. 

Ирландецът бе доста изненадан от позитивното интервю на нидерландеца след двубоя с Ливърпул, в който тимът избегна загубата след 2:2, но бе надигран сериозно почти през цялото време. 

„Очевидно той (Тен Хаг) е ударил няколко чаши вино веднага  след мача. Изглеждаше доста ентусиазиран и аз го приветствам за това, тъй като явно е видял нещо, което аз не видях“ заяви Кийн  пред „Скай Спортс“. 

„Ман Юнайтед обаче изглеждаше като малък отбор от средата на класирането, при който никога не знаеш какво ще направи. В крайна сметка в момента те се борят с Вила и Тотнъм за 4-о и 5-о място, но изостават сериозно и от тях. Затова не споделям позитивизма на треньора. Явно съм твърде стар и мрънкащ“ добави той. 

„Те вкараха два страхотни гола, но се провалиха при статичните положения и честно казано изобщо не съм сигурен, че през новия сезон ще бъдат по-напред“ каза още Кийн. Бившият му съотборник Гари Невил бе на подобно мнение. 

„Начинът, по който играе Юнайтед е като на училищен отбор. Те са лошо позиционирани, хаотични и допускат индивидуални грешки. Срещу тях е много лесно да се играе. Та Ливърпул имаше 15 удара само през първото полувреме. Те разчитат  само на индивидуални моменти и на късмета си. Имат желание, но просто не са на необходимото ниво“ отчете той.