Изходът от сблъсъка между двата манчестърски гранда във финала за ФА Къп ще реши европейското бъдеще не само на Манчестър Юнайтед, но и на Челси и Нюкасъл през следващия сезон.

На 25 май на "Уембли" Сити среща "червените дяволи" в опит да постигне дубъл тази кампания, след като си осигури безпрецедентна четвърта поредна титла на Висшата лига в последния ден от първенството.

Междувременно тимът на Ерик тен Хаг завърши едва осми и победата във финала за ФА Къп е единственият шанс на клуба от "Олд Трафорд" да вземе квота за Европа.

Юнайтед също спечели последния си мач от сезона в Премиър лийг, побеждавайки Брайтън с 2:0 като гост. Това ще даде допълнителна мотивация на момчетата на Тен Хаг да се изправят срещу градския съперник във финала.

Ако Юнайтед триумфира с трофея, това ще му осигури автоматично място в групите на Лига Европа. И сезонът ще е донякъде спасен, пише webcafe.bg.

Защо Челси и Нюкасъл също ще гледат с огромен интерес финала и защо ще стискат палци на Сити?

С победата си с 3:0 над Шефилд Юнайтед в последния кръг Тотнъм си осигури петата позиция в класирането и участие в Лига Европа, без значение от изхода във финала за ФА Къп.

Челси финишира шести и ако Сити победи Юнайтед във финала, също ще играят във втория по сила евротурнир. Ако обаче "червените дяволи" поднесат изненадата, Маурисио Почетино и "сините" ще трябва да се задоволят с участие в Лигата на конференциите.

Там засега гарантирано място има Нюкасъл. Но с евентуален успех срещу Сити Юнайтед ще вземат втората квота за Лига Европа, Челси ще играе в конференциите, а Нюкасъл ще остане без участие в Европа.

"Червените дяволи" успяха да вземат само една победа в последните седем градски дербита, като загубиха останалите шест.

Юнайтед може да обърка много планове, но дали ще намери сили да се противопостави на могъщия Сити на Гуардиола?