Еквадорският национал Антонио Валенсия преподписа нов, 3-годишен договор с Манчестър Юнайтед. Новината бе съобщена на официалната страница на клуба в интернет.

Така един от най-бързите футболисти в света ще остане на стадион "Олд Трафорд" поне до лятото на 2018 година.

Крилото дебютира за "червените дяволи" през август 2009 година и оттогава досега реализира 21 попадения в 191 двубоя. Той спечели с Юнайтед два пъти Висшата лига и веднъж купата на лигата.

Асистент-мениджърът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс сподели: "Наистина съм много доволен, че Антонио поднови договора си. Неговият принос откакто дойде при нас през 2009 година е фантастичен. Той е много мощен играч със страхотна скорост и подвижност. Отнася се сериозно към тренировъчния процес и аз се радвам, че бъдещето му е свързано с клуба".

Самият Антонио Валенсия допълни: "Времето, в което съм част от Манчестър Юнайтед е като сбъдната мечта. Аз и моята страна се гордеем с това, че станах първият еквадорец, печелил Висшата лига. Много съм радостен, че поднових контракта си и нямам търпение да работя с Луис ван Гаал. В Юнайтед цари страхотен отборен дух и ние сме твърдо решение да се завърнем на победния път".