Нападателят на Барселона Кристиан Тейо ще премине още в началото на януари под наем в Ливърпул, твърди радио „Марка“.

Според медията футболистът иска да играе повече и затова е съгласен да бъде преотстъпен, като в момента обмисля различни предложения, но най-вероятно ще заиграе на „Анфийлд“.

Интерес към него от страна на Червените имаше още през лятото, като тогава се говореше, че английският клуб е готов да плати около 8-10 милиона евро, за да го вземе, но до сделка не се стигна.

Тейо обаче се превърна в маргинална фигура при новия треньор Херардо Мартино и досега е записал едва 367 минути футбол през кампанията, като само 3 пъти бе титуляр. Той вкара 2 гола, но не е доволен от ситуацията си и е готов да подсили тима на Брендън Роджърс.

Наставникът на мърсисайдци вече на няколко пъти обяви, че не разполага с достатъчно широк състав и иска да подсили тима в стремежа да бъде спечелено място в четворката. Дори вчера срещу Челси той пусна 19-годишния дебютант Брад Смит, с което изненада всички.

Предвид контузията на Даниел Стъридж Ливърпул ще има нужда от подкрепа за атаката си, като Тейо би свършил работа. Остава все пак въпросът колко игрово време ще му бъде гарантирано.