Бившият играч на Ливърпул и Лийдс Хари Кюъл обяви, че ще прекрати кариерата си.

35-годишният футболист ще изиграе последния си мач в средата на април с настоящия си клуб Мелбърн Харт.

Той се завърна в родината си Австралия в началото на сезона с амбиция да попадне в националния отбор и да играе на световното първенство. Кюъл обаче нямаше шанс, тъй като заради контузии записа пропусна почти половината мачове от началото на сезона.

Лошото представяне на тима също не помогна той да впечатли националния селекционер. Така халфът се отказа от амбицията си и реши да сложи край на кариерата си. На пресконференцията, на която той обяви намерението си, той призна, че изпитва чувство на неудовлетвореност от кариерата си.

"Седя и си мисля, какво можеше да бъде. Какво можеше да бъде, ако не бяха тези контузии. Но такъв бе моят път и той ме направи по-добра личност", коментира Кюъл.

"Бил съм на най-високото ниво на футбола, но също и на най-ниското. Разбирам от къде идва лошото и доброто. И това ме направи по-добра личност като цяло".

"Често ме питат кой е най-важния гол, който си вкарал. Всички са важни. Но най-специален е този срещу Хърватия на световното първенство.  Да вкараш гол на най-голямата сцена във футбола е фантастично".

"За мен беше чест и привилегия да играя за страната си и трябва да играеш на най-високо ниво, за да бъдеш извикан. Играх добре в мачовете, в които участвах за клуба си. Но имах някои контузии. Сега е време да предам щафетата на младите играчи".