Легендата на Ливърпул Стивън Джерард ще иска да бъде сериозен фактор в последнито си мърсисайдско дерби, обяви анализаторът на „Скай Спортс” Джейми Карагър. 

Утре той ще се появи за последен път в този мач, който ще бъде 33-и за него срещу Евертън. През септември Джерард вкара 10-ия си гол срещу градския съперник и сега се надява отново да има поводи за радост и да помогне на своя тим да спечели. 

„Стиви ще иска да си тръгне ударно. Аз също исках да го направя в последното си дерби, но тогава завършихме 0:0. Помня неговия първи гол на „Гудисън” по-рано в кариерата му, когато имаше проблеми с феновете на Евертън заради начина, по-който отпразнува попадението, но той си е такъв” коментира Карагър. 

Ливърпул влиза в много добра форма в мача като е без загуба в 7 поредни срещи от първенството, докато в миналия кръг Карамелите спечелиха за първи път от средата на декември, но сега ще искат да спрат възхода на градския съперник. 

„Червените определено са във възход, докато Евертън се надява да започне да се подобрява отсега. Те взеха важна победа над Палас в миналия кръг, но имат проблеми в отбрана през целия сезон. Джон Стоунс вече се върна, но пък Ливърпул разполага със Стъридж, който е най-добрият английски нападател в момента. Неговото завърщане е отлична новина, а и Стърлинт и Коутиньо се справят прекрасно. Очаквам голове и мисля, че Ливърпул ще спечели” каза още Карагър.