Ливърпул е най-успешният английски клуб на домашната сцена за последните 50 години, показва импровизирана класация на телевизия "Скай спортс".

В изследването се взима под внимание класирането на всеки отбор в първенството за последния половин век. Участват 90 отбора, като всеки един от тях е бил поне 15 години част от четирите местни дивизии.

Ливърпул записва 12 титли и 11 втори места за този период от време, достигайки впечатляващи показатели. Средното класиране на "мърсисайдци" е 3.3 място. Манчестър Юнайтед е втори с 4.9 място, а средната позиция на Арсенал за последните 50 сезона е 5.4.

"Червените дяволи" имат 15 титли в елита за този период, а освен това през 1975 година печелят Втора дивизия. Те обаче не постигат постоянството на Ливърпул.

Арсенал е доста назад по брой титли (6), но компенсира с постоянство през годините.

Любопитното е, че Евертън и Тотнъм са пред Челси. Топ 10 се допълва от Астън Вила, настоящия шампион Манчестър Сити, Нюкасъл и Уест Хям.

В изследването се взима под внимание и разликата между сегашната позиция на отборите и тяхното "вечно класиране". В това отношение Суонзи е дръпнал най-много - "лебедите" са осми във Висшата лига, на 47 места над средната си позиция за последните 50 години.

 

The results are in! Find out where your side ranks in our 50-year #UltimateLeague table!

Posted by Sky Sports on 23 април 2015 г.