Легендарното крило на Ливърпул Джон Барнс смята, че желанието на Рахийм Стърлинг да прибира възможно най-много пари е причината той да иска да напусне отбора.

Крилото, което в момента прилапва по 35 хиляди паунда седмично, отказа нов петгодишен договор с тройно увеличение на заплатата и през лятото може да бъде продаден. Манчестър Сити, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Арсенал са сред отборите, които се очертава да се борят за подписа му през летния прозорец.

"Играчите идват и си отиват. Няма значение кой какво казва, всичко опира до парите", обяви Барнс, цитиран от "ТолкСпорт".

"Ако на Рахийм му предложат от Ливърпул заплата от 250 хиляди паунда седмично той ще подпише веднага нов договор. Може да се говори за амбиции и трофеи, но наистина тук нещата се свеждат до едните пари".

"Със сигурност при тези пари би останал в отбора, убеден съм. Това е модерен футбол все пак. Ако Рахийм иска да си ходи, отборът не трябва да му прави спънки. Край! Няма смисъл да се ядосваме, ако иска да си ходи".

"Според мен ще бъде грешка да премине в Манчестър Сити, защото няма да бъде титуляр там. Той не е готов за тази стъпка и от футболна гледна точка би било голяма грешка, особено като се има на предвид тежестта на парите, които ще бъдат платени за него при напускане. Все пак е само на 20 години". посъветва Барнс играча на Ливърпул.