В Ливърпул се зарадваха от новината за идването на Джеймс Милнър в отбора, но тимът може да се наложи да се раздели с един от основните си защитници. 

Става дума за Мартин Шкъртел, който не остана никак доволен от офертата, която получи, за да удължи контракта си. 

Словакът има договор с клуба за още един сезон, но може да бъде продаден, след като предложението от страна на Ливърпул, за да остане, е много далеч от очакванията му. 

„За мен това е неприемливо. Мисля, че подобен вид договори обикновено се предлагат на много по-възрастни футболисти или на такива, които имат проблеми с контузии. При това положение няма как да подпиша. Говори се, че други клубове ме искат, така че ще видим какво ще се случи” заяви Шкъртел пред медиите в родината си. 

Счита се, че Червените са му предложили контракт за 3 години, но според условията трябва да играе поне в 80% от мачовете за сезона, за да получи пълната си заплата, което естествено не се нрави на 30-годишния бранител, към когото интерес има от Волфсбург и Интер. 

Шкъртел пристигна на „Анфийлд” още през 2008-а и до този момент записа 293 мача за отбора, в които вкара 17 гола, като се превърна в един от най-важните играчи за състава.