Бившият защитник на Ливърпул Сами Хюпия иска да се завърне при Червените и да влезе в щаба на мениджъра Брендън Роджърс, пишат медиите на Острова. 

В екипа на боса ще има промени, след като миналата седмица мърсисайдци се разделиха Колин Паскоу и Майк Марш, които бяха част от неговия щаб. 

41-годишният финландец в момента е свободен, след като за последно бе начело на Брайтън в Чемпиъншип, но напусна след само 6 месеца на поста заради едва една победа в 18 мача. 

Преди това обаче той се справи добре начело на Байер Леверкузен, като през сезон 2013-14 изведе отбора до 4-о място в Бундеслигата и до 1/8финал в Шампионската лига. Сега Хюпия няма проблеми да работи като асистент, особено на „Анфийлд“. 

„Би било страхотно да работя за клуба, който обичам. Определено ще проявя интерес, ако от Ливърпул преценят, че мога да бъда полезен. Имам страхотни спомени от престоя си в тима. Няма да бъде проблем да съм помощник, защото така ще трупам опит. Готов съм да се върна във футбола отново“ заяви той. 

Хюпия носи екипа на Червените в периода 1999-2009, като през 2005-а бе част от отбора триумфирал в Шампионската лига. Той изигра 464 мача за Ливърпул, в които вкара 35 гола и спечели общо 10 трофея.