Ливърпул реши да прекрати преждевременно договора за наем на защитника Хавиер Манкийо и го върна на Атлетико Мадрид, потвърдиха от испанския клуб. 

Миналото лято младият футболист пристигна на „Анфийлд” като преотстъпен аз два сезона. Той започна силно кампанията, но през втората половина от сезона игра съвсем малко и в крайна сметка се завърна по-рано на „Висенте Калдерон”, след като се разбра с Червените, че това е най-добрият вариант и за двете страни. 

„Хавиер Манкийо няма да изпълни договора си и да играе за втора година под наем в Ливърпул. През първия му сезон той не получи минутите, които считаме, че трябваше да играе, за да продължи развитието си и бе взето решение да прекрати отношенията си с английския клуб” се казва в официално съобщение на Атлетико. 

Идването на Натаниъл Клайн окончателно гарантира, че Манкийо не може да се надява на кой знае какво време на терена. Затова сега той ще опита да се пребори за позиция в състава на Диего Симеоне или пък ще бъде преотстъпен на друг отбор, най-вероятно в Испания.