Президентът на турския клуб Бешикташ потвърди, че Ливърпул няма да им даде бразилския национал Лукас Лейва и този играч остава при червените и след затварянето на летния трансферен период, пише вестник Ливърпул Ехо.

Според изданието, 28-годишният футболист беше планиран за освобождаване, продажба или преотстъпване, след като не попадна в състава за първите два мача от сезона срещу Стоук сити и Борнемут.

Лукас Лейва има две години до края на актуалния си договор, все пак се върна в стартовите 11 за мача с Арсенал в понеделник, завършил с нулево равенство. Той замести контузения Джордан Хендерсън и мениджърът Брендън Роджърс изрази задоволството си от представянето му.

"Лукас без съмнение беше най-добрият футболист на терена, заяви Роджърс след края на срещата. Това са мачове, които е добре да ги изиграеш с трима централни полузащитници, като не е задължително всички да са с дефанзивни качества, по-скоро тези в най-одбра форма. За нас Лукас е наистина важен играч.

Бешикташ пък продължава да търси футболисти на тази позиция, след като Вели Кавлак и Толгай Арслан отпаднаха рано от сметките на треньорското ръководство заради контузии.