Бившият халф на Ливърпул Стив Макманамън смята, че Манчестър Юнайтед и Ливърпул са загубили своята идентичност.

Той даде своя коментар преди предстоящото голямо дерби във Висшата лига.

"Не виждам местни играчи в отбора. В сравнение с преди две-три години тимовете тотално са загубили своята идентичност", каза той пред английското издание "Индипендънт".

"Когато се вгледаме в съставите им, местните момчета просто ги няма...".

"За щастие обаче Уейн Руни е още в Юнайтед. Няма обаче играчи от типа на Невил и Карагър. Такива футболисти като тях се борят до последния дъх на терена. Честно казано ми липсва да виждам такива футболисти по големите отбори – местни момчета с много талант".

"Според мен и двата отбора се намират в преходни периоди, след като взеха много нови футболисти. Юнайтед и Ливърпул се борят да намерят себе си. Със сигурност обаче на Ливърпул ще им бъде адски трудно без Коутиньо. Същевременно пък Марсиал има страхотен шанс да блесне още в дебютния си мач".

"Гледал съм го няколко пъти, но все пак си мисля, че натискът, който се натрупа около него заради огромните пари, които бяха платени, е твърде голям".

"Ливърпул отнесе голям шок срещу Уест Хям, но си мисля, че мачът с Манчестър Юнайтед е една добра възможност отборът да си стъпи на краката, особено след като преди това е имало международна пауза".

Голямото дерби е в събота от 19:00 часа българско време на стадион "Олд Трафорд".