Ливърпул тресна с 1:0 Рубин в Казан за Лига Европа и продължи с наказателната си акция с мениджър Юрген Клоп.

Това бе трета поредна победа за червените, които преди това удариха последователно Борнемут (1:0) за Купата на лигата и Челси (3:1) във Висшата лига. Единственото попадение на стадион "Централен" в Казан заби Джордан Ибе (52).

Ливърпул тотално доминира в мача, създаде поне половин дузина чисти голови положения, удари една греда, опъна веднъж мрежата на руснаците и в крайна сметка заслужено си взе победата и трите точки.

Така мърсисайдци вече имат шест пунка в Група "В" и са основни фаворити за първите две места. Рубин е с две спечелени точки.

Цял мач за руснаците записа Благой Георгиев-Колизеума, който обаче не се отчете с нещо смислено.


Срещата започна със сериозен натиск на Ливърпул, като още в самото начало червените се хвърлиха в атаки. Във втората минута Емре Джан се озова на чиста позиция и стреля остро, но не успя да вкара.

Четири минути по-късно Джеймс Милнър бе близо до попадението, но натресе гредата на руснаците. Последва и пропуск на Роберто Фирмино. Силно начало за мърсисайдци, но те изпуснаха уникални шансове да поведат рано в резултата.

В 8-ата минута Джеймс Милнър проби през центъра и стреля остро, но до гредата. Малко по-късно с тупалка се отчете и Кристиан Бентеке.

Домакините бяха повече от плахи, докато гостите правеха каквото си пожелаят на терена и изпускаха положение след положение.

В 20-ата минута Роберто Фирмино навърза отбраната на Рубин и навлезе в наказателното поле на руснаците, където обаче се засуети и изпусна да нанесе голов удар.

Едва след това положение играчите от Казан живнаха и изнесоха играта в по-предни позиции, което даде резултат и те се отчетоха с положение пропусната от Елмир Набиулин.

След половин час игра Благо Георгиев получи неприятна контузия и бе изнесен на носилка, но след това се върна на терена. До края на полувремето Ливърпул се отчете с още две положения, но Роберто Фирмино и Джеймс Милнър пропуснаха.

Втората част започна с нови атаки за гостите. В 52-ата минута удар на Кристиан Бентеке бе спасен, но секунди по-късно логичното се случи и Ливърпул заслужено поведе в резултата.

Роберто Фирмино асистира на Джордан Ибе и той вкара за 0:1. Веднага след това попадение червените можеха да набутат втори гол, но Джеймс Милнър и Деян Ловрен изпуснаха страхотни шансове.

Ливърпул бе тотален господар на терена и не даваше никакви шансове на домакините. След час игра с пропуск се отчете и Емре Джан, след което Джордан Ибе стреля до гредата.

Постепенно темпото на игра падна, като действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

В 80-ата минута Кристиан Бентеке се освободи от защитата на Рубин и стреля остро, но топката мина до гредата.

До края не се случи нищо интересно, Ливърпул изцяло контролираше играта и заслужено си взе победата и трите точки.

Рубин - Ливърпул 0:1

Голмайстор:

Джордан Ибе (52)

Рубин: Сергей Рижиков, Гилермо Котуньо, Руслан Камболов, Саба Кверквелиа, Елмир Набиулин, Благой Георгиев, Сергей Кисляк, Максим Кануников, Карлос Едуардо, Гьокдениз Караденис, Марко Девич

Ливърпул: Симон Миньоле, Натаниел Клайн, Мамаду Сако, Деян Ловрен, Алберто Морено, Джеймс Милнър, Джо Алън, Емре Джан, Роберто Фирмино, Кристиан Бентеке, Джордан Ибе