Нюкасъл шокира намиращия се в брилянтна форма тим на Ливърпул и постигна домакинска победа с 2:0 на "Сейнт Джеймсис Парк".

В играта на гостите нищо не вървеше и определено момчетата на Юрген Клоп тотално разочароваха.

Това е и втората загуба за германеца начело на английския колос.

Резултатът бе открит след автогол на Шкъртел в 69-ата минута, а в 93-ата минута Вайналдум оформи крайния резултат. Toва бе и седми автогол на словаа във Висшата лига.

Последният бе в основата и на първия гол. 

Не може да не се спомене, че напълно редовен гол на Морено бе отменен неправомерно заради засада в 80-ата минута. 

След този мач Нюкасъл е 18-и с 13 точки, а Ливърпул е 7-и с 23 точки.
 



Мачът започна с добро темпо и в 6-ата минута Ловрен достигна до границата на наказателното поле и понечи да стреля, но в същия момент Дъмет свърши страхотна работа в защитен план и му попречи.

Десетина минути по-късно след страхотна работа на Айб топката бе поета от Милнър, който обаче така и не успя да отправи удар. 

В 18-ата минута Айб направи отново един от хубавите си пробиви и центрира в малкото наказателно поле, но нямаше кой да засече топката.

Пет минути след това пред Бентеке се откри страхотна възможност да реализира, но от близка дистанция той не успя да нацели вратата и прати топката високо над нея.

Малко след това и Милнър пробва късмета си, но и неговият удар бе извън пределите на вратата. 

В 32-ата минута обаче и домакините имаха добър шанс чрез Сисе, но от няколко метра той прати топката встрани вратата, а малко преди почивката отново сенегалецът имаше добър шанс, но Шкъртел се намеси решително, а след това Ловрен изчисти топката и му попречи да стреля от близка дистанция.

Първото полувреме практически завърши без нито един точен удар към двете врати.

Второто полувреме започна доста интензивно и в 51-ата минута Вайналдум можеше да реализира, но ударът му от близка дистанция не намери очертанията.

През следващите минути играта на гостите изобщо не вървеше и отборът бе бледо копие на това, което показваше в последните няколко мача.

Гостуващият тим нямаше късмет през следващите минути и атаките му бяха безидейни.

В 69-ата минута шокът стана пълен, след като Нюкасъл излезе напред в резултата. Вайналдум бе в основата за откриването на резултата.

Той бе намерен в наказателното поле и отправи удар към посока вратата от няколко метра, а Шкъртел с коляно отклони топката в мрежата си при опита си да я изчисти.

Няколко минути след това Стъридж отправи изстрел от дистанция, който бе неточен. Редовен гол на Морено пък бе отменен заради несъществуваща засада в 80-ата минута.

В 93-ата минута Вайналдум бе намерен сам срещу вратаря от Сисоко и без проблем преодоля Миньоле, за да вкара топката в опразнената мрежа.

НЮКАСЪЛ - ЛИВЪРПУЛ 2:0
1:0 Агер 69 автогол
2:0 Вайналдум 90+3

НЮКАСЪЛ: Елиът, Колочини, Янмаат, Мбемба, Дъмет, Вайналдум, Сисоко, Де Йонг (68 - Айосе), Анита, Колбак (77 - Гуфран), Сисе (82 - Товен)

ЛИВЪРПУЛ: Миноьоле, Шкъртел, Ловрен, Клайн, Морено, Милнър, Лейва, Алън, Айб (75 - Ориджи), Бентеке (62 - Лалана), Фирмино (62 - Стъридж)