Съндърланд – Ливърпул, среща от 19-тия кръг на Висшата лига, стадион „Стейдиъм ъф Лайтс“, 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Тимът на Юген Клоп гостува на Съндърланд с мисълта да надгради успеха си над лидера Лестър на Боксинг дей, който ги доближи само на 5 точки от топ 4 преди последните мачове за 2015 година.

Съндърланд пък е на 7 точки от спасителната зона и в предишния кръг допуснаха четвъртото си поредно поражение – 1:4 в гостуването си на Манчестър Сити. Тимът на Сам Алърдайс ще си остане на 19-то място в класирането, независимо от развоя на мача довечера, докато Ливърпул може да се изкачи до седмото, като се изравни по точки с Манчестър Юнайтед. Това, разбира се, при победа довечера.

Белгийският нападател на гостите Дивок Ориги ще пропусне срещата, след като получи травма през първото полувреме на мача с Лестър. Ибе не игра в съботната среща заради настинка, но вече е добре и тренира наравно със съотборниците си. Джеймс Милнър също поднови тренировки, след като лекуваше контузия в прасеца, но е много вероятно Юрген Клоп да му даде още един мач почивка.

Големите притеснения в състава на Съндърланд са свързани с контузията на Джон О‘Шей от мача с Манчестър Сити. Алърдайс призна на пресконференцията преди мача, че няма да рискува със състоянието на защитника и това най-вероятно означава, че в центъра на отбраната ще бъдат Уес Браун и Себастиан Коатес.

СТАТИСТИКА

Съндърланд спечели само две точки в последните си 6 мача във Висшата лига с Ливърпул (2 равни и 4 загуби)

Ливърпул е допуснал само 10 гола в последните си 22 мача със Съндърланд .

Джеймс Милнър е отбелязал 5 гола на Съндърланд във Висшата лига.

Кристиан Бентеке е вкарал 5 гола в 6-те си мача срещу „светците“, включително хеттрик през април 2013 година.

Съндърланд допусна само два гола в 4-те си домакински мача под ръководството на Сам Алърдайс. И двата при загуби с по 0:1.

Ливърпул загуби последните си две гостувания в първенството без да вкара гол. „Червените“ нямат три последователни загуби във Висшата лига от април 2012 година.

Резултат: 0:1