Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп пое вината за равенството 2:2 с четвъртодивизионния Екзитър, който отбеляза гол директно от корнер на мърсисайдци в снощния мач за ФА Къп.

Германският специалист пусна напълно експериментален състав от младоци, като средната възраст на отбора снощи бе 22.36 години. Тиаго Илори, Кевин Стюърт и Райън Кент пък направиха дебют за първия отбор.

"Ако искате да критикувате някого, нека това съм аз, оставате играчите. Миришеше на мач за купата. Първият кръг винаги е много труден, особено в нашата ситуация. Опитахме се да изградим отбор под напрежение от малкото време за мача и някои играчи се върнаха преди срещата от местата, където бяха под наем", започна Клоп.

"Опитахме са де създадем ясен план и идея. Не беше нито много добре, нито твърде зле. Този мач показа, че във футбола е важно да се работи заедно и да се тренира заедно. С този състав ние не успяхме да го сторим."

"В доста моменти Екзитър се справи много добре, а ние не се защитавахме добре. Губихме топката в ситуации "един срещу един". Теренът беше тежък за двата отбора, на младите момчета не им беше лесно. Целта ни беше да стигнем следващия кръг."

"Не проработи на 100%, а само наполовина. Сега ни чака друг мач на нашия стадион. Нещата стоят по този начин. Не мога да повярвам, че ни чака още един мач! Разбира се, че заслужавахме преиграване, момчетата ми се трудиха и опитваха."

"Ако те са допуснали грешки, отговорността е моя. С моя екип ги избрахме и им казахме "хайде, помогнете ни в този момент". Те го сториха, измъкнаха 2:2, сега ни чака друг мач. Не играха така, както могат, но постигнахме равенство."

"Имаме да играем повече мачове от други отбори, защото сме още в Купата на лигата, играем в Европа, сега имаме преиграване и за ФА Къп. Това е само една ситуация, не е проблем."

"Най-големият ни проблем е, че централните ни защитници в момента са контузени. В началото на сезона бяха петима, а сега - нито един. Но следващата седмица може да бъде различно. Ще видим какво можем да направим", завърши германецът.