Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се хвърли в защита на нападателя Кристиан Бентеке след пропуските му в мача срещу Екзитър за ФА Къп. "Мърсисайдци" спечелиха безпроблемно с 3:0 и се класираха за следващия кръг на турнира, но белгиецът се провали на няколко пъти пред гола от удoбни ситуации и предизвика недоволство сред феновете на "Анфийлд". Клоп все пак сподели, че е доволен от Бентеке и отличи приноса му за третия гол във вратата на Екзитър.

"Не мисля, че му липсва самочувствие. Веднага след мача го видях и ми изглежда в добра форма. Просто това не бе неговата вечер. Защитниците му бяха буквално на гърба, а съдията не реагира в повечето случаи. Наистина изпусна добри положения в началото, но се стара през целия мач, което е важно за мен. Самият той не е доволен, че не вкара, това е в реда на нещата. Изработи страхотно третия гол. За мен се представи добре в този мач", коментира Клоп веднага след победата над четвъртодивизионния Екзитър.

Бентеке има 7 гола в 24 мача за Ливърпул досега през сезона. Последното му попадение бе при победата 1:0 над Съндърланд в края на декември.