Голям карък споходи Ливърпул на трансферния пазар. Часове след като "мърсисайдци" отправиха официална оферта за звездата на Шахтьор Алекс Тейшейра, се се разбра, че футболистът се е потрошил на тренировка. На "Анфилйд" бяха приготвили сочна оферта от 25 милиона паунда (около 32 милиона евро), но най-вероятно сделката ще пропадне заради контузията.

В момента украинците са на подготовка във Флорида, а на крака при тях за преговори отиде изпълнителният директор на "мърсисайдци" Йън Ейър. За нещастие по време на поредната тренировка Тейшейра е получил разтежение и все още няма яснота колко време ще се възстановява. Заради травмата бразилецът не е играл в контролата срещу Коринтианс (3:2).

В Ливърпул вече се видяха в чудо, тъй като отборът е раздиран от контузии и не може да покаже пълния си потенциал под ръководството на мениджъра Юрген Клоп. Из интернет дори вече плъзнаха злоради коментари по адрес на "мърсисайдци", че дори бъдещите им футболистите се контузват още преди да са подписали с отбора.

Алекс Тейшейра е една от основните фигури в тима на украинския шампион Шахтьор, като до този момент през сезона е отбелязал 22 гола в 15 мача.