Халфът на Ливърпул Джо Алън получи неочаквана награда за добрата си форма напоследък. На уелсеца, който има едва един мач за "мърсисайдци" във Висшата лига под ръководството на мениджъра Юрген Клоп, бе дадена капитанската лента за двубоя с Уест Хяма (0:0) от ФА Къп миналия уикенд.

Така Алън стана седмият футболист на Ливърпул, който е бил капитан при германеца.

"Честно казано беше голяма изненада за мен. Разбрах едва на разбора преди мача и се зарадвах много. Щеше да е страхотно, ако бяхме спечелили мача със Стоук. За мен бе гордост да съм капитан в този мач. Ще излъжа, ако кажа, че не мисля за Евро 2016. Има време да покажа, че заслужавам да играя за Уелс", коментира Алън, цитиран от "Ливърпул Ехо".

Клоп даде лентата още шест играчи, откакто дойде на "Анфийлд". В дебюта му срещу Тотнъм германецът избра Джеймс Милнър за заместник на титулярния капитан Джордън Хендерсън, който бе контузен. Впоследствие заради ротацията в състава лентата мина през ръката на Коло Туре, Лукас Лейва, Кристиан Бентеке и Хосе Енрике.

Алън обаче се превърна в ключова фигура за Ливърпул от началото на година. Уелският халф вкара изравнителния гол срещу Арсенал за 3:3 в последната минута, стана играч на мача в първия полуфинал срещу Стоук (1:0) за Купата на Лигата, а на реванша вкара победната дузпа (6:5) и класира Ливърпул на финала.