Младата звезда на сръбския футбол Лазар Маркович призна, че не играе за Ливърпул заради скандал с бившия мениджър на тима Брендън Роджърс. В момента 21-годишното крило е собственост на "мърсисайдци", но през лятото премина под наем в турския Фенербахче.

Причината се оказа разпра с Роджърс преди началото на сезона. Тогава мениджърът извадил от първия отбор без никакво обяснение. Сърбинът побеснял и решил, че не иска да работи повече със северноирландеца.

"Нямах никакъв проблем с Роджърс, разбирахме се добре до момента, в който той се промени тотално. Спря да ме пуска в игра, а в началото на този сезон дори ме извади от състава. Никой не ми каза на какво се дължи това и затова реших да си тръгна", разкри Маркович пред турските медии, цитирани от "Дейли Мейл".

Ливърпул плати 20 милиона паунда, за да вземе крилото от Бенфика през лятото на 2014 г. През миналия сезон юношата на Партизан записа 33 участия с екипа на мърсисайдци във всички турнири и вкара 3 гола.

Все пак Мааркович се надява, че ще получи нов шанс на "Анфилйд" през следващия сезон под ръководството на Юрген Клоп, който смени Роджърс миналия октомври.