Ливърпул може окончателно да забрави за Алекс Тейшейра, за когото води преговори през целия зимен прозорец. Звездата на Шахтьор е пред шокиращ трансфер в Китай, твърдят медиите на Острова. Според информациите украинците били готови да пласират бразилеца в Жаингсу Сунинг срещу 35 млн. паунда. "Гардиън" и "Дейли Мейл" прогнозират, че до 24 часа ще има развръзка около бъдещето на футболиста.

Както е известно, Шахтьор отхвърли две оферти на Ливърпул през януари, въпреки че Тейшейра публично обяви желанието си да премине на "Анфийлд". Първоначално "мърсисайдци" приготвиха 24 млн. паунда за Алекс Тейшейра, но получиха отказ. След това последва нов неуспешен опит с 28 млн. паунда.

В последните дни на трансферния прозорец украинците буквално извиха ръцете на Ливърпул, обявявайки че ще продадат звездата си само при плащане на откупуващата клауза в договора му - 54 млн. паунда. Мениджърът на "мърсисайдци" Юрген Клоп има намерение за нова офанзива към Тейшейра през лятото, но дотам може въобще да не се стигне, ако бразилецът приеме офертата на Жаингсу Сунинг.

В момента в Китай вадят луди пари за топ футболисти от Европа. Преди дни колумбийският нападател на "Атлетико" (Мадрид) Джаксън Мартинес премина в Гуанджоу Евъргранд за рекордните 42 млн. евро. По-рано след крупни сделки за Азия заминаха Рамирес от Челси и Жервиньо от Рома.