Черният списък на Юрген Клоп с ненужните футболисти в Ливърпул излезе наяве след драматично изгубения финал за Купата на Лигата от Манчестър Сити (1:3 след дузпи).  Вестник "Мирър" разтръби имената на деветима футболисти, които ще стягат куфарите и напускат "Анфийлд" след края на сезона.

Първият на опашката за гонене е нападателят Кристиан Бентеке. Лятното попълнение за 32 млн. паунда с най-висока заплата (140 000 паунда на седмица) в клуба търка пейката през по-голямата част от сезона, а напоследък получава все по-малко шанс. Клоп не посмя да пусне белгиеца в неделя срещу Сити дори в края на двубоя, когато все още отчаяно търсеше изравнителен гол.

Развод се очертава и за неговия сънародник на вратата Симон Миньоле. Клоп вече губи търпение към стража, след като и срещу Сити имаше вина за гола на съперника. Според медиите на Острова за Миньоле няма спасение на "Анфийлд", независимо, че наскоро подписа нов договор с клуба. Неговата резерва Адам Богдан също си тръгва.

За халфа Джо Алън през лятото ще се търси отбор с прилична оферта. Не е сигурно обаче дали ще се намери такъв.

Един от любимците на "Анфийлд" Джон Фланаган изглежда няма бъдеще в отбора. Макар договорът му да изтича през лятото, все още не е преподписал. Фланаган не игра цели 20 месеца заради тежка контузия, преди да се завърне в игра в началото на годината.

Друг краен защитник също минава за пътник. Клоп е недоволен от играта на Алберто Морено в дефанзивен план.  

На още трима футболисти им изтичат договорите през лятото и по всяка вероятност няма да бъдат подновени. Това са Коло Туре, Хосе Енрике и Жоао Тейшейра.

В същото време Клоп се надява да привлече две звезди от Бундеслигата, след като през зимата не подсили отбора със сериозни попълнения. Спроед "Мирър" през лятото големите трансферни цели са Марко Ройс от Дортмунд и Марио Гьотце от Байерн. Все още се обсъждат вариантите за вратарския пост и нов централен нападател.