Младата звезда на Арсенал Алекс Окслейд-Чембърлейн може сензационно да се озове в Ливърпул през лятото, гръмнаха медиите на Острова. "Мърсисайдци" са готови да извадят 30 млн. паунда за английския национал, чието бъдеще на "Емирейтс" изглежда несигурно.

Според информациите Окс иска доста по-голяма заплата в Арсенал, но към момента ръководството се колебае какви финансови условия да му предложи при евентуален нов договор. Шефовете са притеснени, че честите травми пречат на талантливия Окслейд-Чембърлейн да има постоянна водеща роля в отбора.

Понастоящем той се разписва срещу 52 000 паунда на седмица, а настоящият му договор с "топчиите" е до лятото на 2018 г. Твърди се, че около него душат и другите големи отбори в Англия - Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси.

В момента крилото е контузен от мача с Барселона в Шампионската лига, когато удари коляното си в сблъсък с Хавиер Масчерано. Окслейд-Чембърлейн се очаква отново на терена към края на април. Този сезон 22-годишният национал има едва 1 гол в 22 участия за Арсенал.