Ливърпул рухна на "Сейнт Мерис", след като допусна обрат срещу Саутхямптън от 2:0 до 2:3 и загуби директния сблъсък за местата в Европа. "Мърсисайдци" показаха две лица, като през първата част доминираха и забиха две попадения. След почивката обаче помислиха, че мачът е приключил и си изпатиха жестоко.

Мениджърът на Саутхямптън Роналд Куман направи блестящи смени и с три безответни гола през второто полувреме стигна до голямата победа. В герой за "светците" се превърна резервата Садио Мане, който вкара две попадения, а на това отгоре и пропусна дузпа. С победата Саутхямптън дръпнаха с три точки на Ливърпул в битката за Европа, но тимът на Юрген Клоп има два изиграни мача по-малко.


Саутхямптън привидно започна по-добре мача и първите по-любопитни ситуации бяха пред вратата на Лвиърпул. В 6-ата минута Ван Дайк стреля с глава след центриране от корнер, но топката профуча встрани от вратата. Малко след това съдията Роджър Ийст подмина много спорно положение за дузпа в полза на "светците".

Шейн Лонг се проби мощно в наказателното поле на гостите, където бе съборен в гръб от защитника Деян Ловрен. От повторенията се видя, че действително има конткакт и Ийст можеше да посочи бялата точка, но остави играта да продължи.

В следващите минути обаче домакините допуснаха много грешки в играта си, а Ливърпул се развихри с убийствени контраатаки. Липсата на Роберто Фирмино въобще не се отрази в  офанзивата на мениджъра Юрен Клоп.

В 17-ата поредна отнета топка от "мърсисайдци" в средата на терена попадна в Коутиньо, който пое топката на фланга, влезе навътре необезпокояван и с брилянтен фалцов удар намери долния ляв ъгъл на Фрейзър Форстър. Нов кравсив гол на бразилеца, след като впечатли в четвъртък с попадението си срещу Манчестър Юнайтед (1:1) в Лига Европа.

Пет минути Ливърпул матира "светците" с втори гол след поредна контратака. Дивок Ориги пробяга с топката около 40 метра, след което подаде в наказателното поле на Стъридж, който с диагонален удар направи 2:0. Малко след това нова грешка на играчите на Роналд Куман доведе до мълниеносна контраатака, която изведе Джо Алън сам срещу вратаря, но Форстър изби. Малко след това Стъридж отново излезе на добра позиция и пак Форстър успя да спаси.

Едва след половин час игра Саутхямптън буквално не приличаше на себе си и можеше да губи поне с 3-4 гола. В 34-ата рехавата защита на Саутхямптън допусна трети гол, но той не бе зачетен, тъй като при удара на Джо Алън защитникът Мамаду Сако бе в засада току пред вратаря Форстър. Страничният рефер прецени, че Сако влияе на ситуацията и вдигна флага.

Мениджърът на Саутхямптън Роналд Куман направи ключови смени на почивката и тимът му можеше много бързо след подновяването на играта да се върне в двубоя. В 49-ата Роджър Ийст все пак даде дузпа за "светците", след като влезлият като резерва Мартин Шкъртел задържа Грациано Пеле в наказателното поле.

Ийст отсъди дузпа, макар че и италианецът дърпаше за фланелката своя пазач. За топката застана Садио Мане, който стреля добре, но вратарят на Ливърпул Миньоле хвана ъгъла и изби топката.

Въпреки пропуснатият голям шанс, Саутхямптън не се отказа да търси гола, а Ливърпул изнендващо отстъпи инициативата. В 64-ата минута грешникът Садио Мане се реваншира с впечатляващ гол. Сенегалецът се измъкна от опеката на безгрешния досега Мамаду Сако и с мощен диагонален удар в наказателното поле опъна мрежата за 1:2.

В 74-ата минута Ливърпул все пак можеше да затвори мача, но Кристиан Бентеке изуми с фрапантен пропуск сам срещу Форстър.

Така се стигна до последните десет минути, в които Саутхямптън героично обърна резултата. Първо Грациано Пеле изравни в 84-аат минута с брилянтен удар от границата на наказателното поле, а 180 секунди по-късно брутални грешки в защитата на "мърсисайдци" оставиха Мане отново да се измъкне и да порази вратата за 3:2.


Саутхямптън - Ливърпул 3:2

0:1 - Коутиньо 17'
0:2 - Стъридж 22'
1:2 - Мане 64'
2:2 - Пеле 84'
3:2 - Мане 86'

Саутхямптън: Форстър, Фонте, Мартина, Ван Дайк, Бертранд, Класи (46 - Уаниама), Дейвис, Тадич (46 - Мане), Ромеу (69 - Уорд-Праус), Лонг, Пеле

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Ловрен (46 - Шкъртел), Сако, Фланаган, Джан, Алън (88 - Оджо), Коутиньо, Лалана, Ориги, Стъридж (70 - Бентеке)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/347ceNtFqps" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>