Ливърпул все още се колебае да предложи нов договор на халфа Джо Алън, съобщава британската телевизия Би Би Си. Уелският футболист има 14 месеца до края на контракта си с "мърсисайци" и въпреки че получава похвали от мениджъра Юрген Клоп и феновете на тима, засега не е търсен за преговори.

Алън, който премина в Ливърпул през 2012 г. от Суонзи срещу 15 млн. паунда, минава за резерва на "Анфийлд", но направи добри включвания. 26-годишният халф има само 4 мача като титуляр във Висшата лига, като игра силно в миналия кръг при победата 4:1 над Стоук Сити. Шанс за него се отвори, след като капитанът Хендерсън получи контузия, а Емре Джан е наказан за два мача в първенството.

"Беше чудесен, няма какво друго да кажа за него в този мач. Смених го само защото имаме нужда от него. Джо не е на 100% в кондиция, тъй като не е тренирал редовно. Но все пак винаги е бил на пейката, защото разчитаме на него. В момента е отлична опция".

Очаква се Алън да е титуляр и в предстоящия реванш срещу Борусия (Дортмунд) в Лига Европа. "Мърсисайдци" имат предимство, след като в първия мач на "Сигнал Идуна Парк" измъкнаха равенство 1:1.