Ливърпул е започнал преговори с младата звезда на Полша Пьотр Зиелински, твърди вестник "Дейли Мейл", цитирайки полски медии. Самият футболист признава, че е разговарял с мениджъра на "мърсисайдци" Юрген Клоп за евентуален трансфер на "Анфийлд" през лятото. В момента Зиелински играе за Емполи като преотстъпен от Удинезе.

"Има истина в това, което се пише за интереса на Ливърпул към мен. Имахме разговори с Юрген Клоп. Засега обаче не мисля за това, имам още няколко мача с Емполи до края на сезона, след което очаквам Евро 2016", заяви Зиелински пред медиите в родината си.

Твърди се, че 21-годишният поляк е следен от водещите италиански отбори в Италия като Ювентус, Наполи и Рома. В последния мач на Емполи срещу Фиорентина (2:0), в който халфът се разписа, на стадиона е бил и спортният директор на Лестър Джон Рудкин. През този сезон Зиелински има 4 гола и 5 асистенции в 30 мача за Емполи.

Това може да е вторият летен трансфер на Ливърпул, след като Клоп привлече защитника на Шалки Жоел Матип, който идва на "Анфийлд" след края на сезона като свободен агент.