96-те привърженици на "Ливърпул", които трагично загубиха живота си на 15 април 1989 година на ст. "Хилзбъро", са били "противозаконно убити". Това отсъди днес специално създаденото жури по делото, съобщи "Би Би Си".

Разследването по случая бе най-продължителното в английската правна история. След много отлагания и противоречия в крайна сметка бе решено, че поведението на феновете не е допринесло за най-трагичния случай в английската футболна история.

Жури отсъди, че е имало грешни решения от страна на полицията, включително и това на ръководителя на униформените за мача, който заповядва да се отвори един от изходите малко преди началото на мача.

Това позволява на 2000 души да нахлуят вътре в стадиона и да се скупчат на предпазната ограда пред терена, която не издържа на натиска и се срутва.

Днес роднини и близки на загиналите излязоха със сълзи на очи и прегръщайки се от специално изградената съдебна зала в Уорингтън, на 15 километра от Ливърпул. Това решение за тях е справедливост, която чакат повече от 27 години.