Уест Бромич - Ливърпул, мач от 38-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Дъ Хоутърнс", 17:00 часа българско време

Групата на Ливърпул
Вратари: Миньоле, Богдан
Защитници: Ловрен, Смит, Клайн, Шкъртел, Морено, Рандал
Халфове: Чиривея, Айб, Лукас Лейва, Стюърт, Алън, Оджо, Канос
Нападатели: Фирмино, Бентеке, Ингс
Контузени: Уорд, Роситър, Гомес
Наказани: Сако (спрени права заради допинг)

Прогнозата на Golg.bg:

Макар Ливърпул да има шанс за издигане в класирането в последния мач от сезона, "мърсисайдци" ще използват гостуването на Уест Бромич като тест за младоците от академията.

Очаква се мениджърът Юрген Клоп да подмени изцяло състава, който завърши 1:1 през седмицата срещу Челси. Всички основни футболисти ще получат почивка заради предстоящия в сряда финал в Лига Европа със Севиля.

Дебют във Висшата лига за Ливърпул може да направи 19-годишният нападател Серхи Канос, който изигра 39 мача и вкара 7 гола в Чемпиъншип с екипа Брентфорд през този сезон.

Освен него от младоците в игра се очакват Брад Смит, Конър Рандъл, Кевин Стюърт и Камерън Бранаган. Има вероятност минути да запише Дани Ингс, който е възстановен от контузия след половин година лечение.

Уест Бромич доиграва сезона във Висшата лига с доста лоша форма. "Торбаланите" нямат победа от началото на март, когато за последно победиха Манчестър Юнайтед (1:0). Освен това загубиха последните си три мача на своя "Дъ Хоутърнс", при това без да отбележат гол.

Мениджърът  Тони Пулис едва ли ще прави накякви сериозни промени в състава, което до голяма степен прави отбора му фаворит в мача. 

Срещу хлапетата на Ливърпул Уест Бромич ще има добра възможност за малък реванш пред своите фенове заради лошите резултати в края на сезона.

Резултат: 1:1