Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви на пресконференцията преди утрешния финал за Лига Европа срещу Севиля, че резултатът от този мач ще определи, дали сезонът ще бъде успешен за неговия тим.

Освен това той даде да се разбере, че негативната му статистика във финални мачове изобщо не го притеснява.

"Моята негативна статистика? Не съм притеснен от това. Да, определено щях да се радвам да бях спечелил повече финали. След загубен финал няма как да си окей. Все пак обаче това е важен опит, а и сребърните медали са по-добро нещо от това да не си спечелил никакви медали", обяви той на пресконференцията преди утрешния мач.

"Колкото по-дълго се опитваш да спечелиш нещо, толкова повече се стараеш и вероятността да постигнеш успех е по-голяма. Ситуацията е изключително специална за нас".

"Резултатът в този финал ще бъде показател, дали сезонът е бил успешен за нас. Пристигнах в този клуб, защото бях убеден в качеството на тези футболисти. В началото бях само аз, но сега доста хора са на моето мнение. Ако не спечелим финала едва ли някой ще мисли, че сезонът ни е успешен. Надявам се обаче да вдигнем трофея от Лига Европа. Вярвам, че можем да победим".

"Трябва да показваме търпение, но освен това да бъдем силни и добре организирани. В момента Испания е най-футболната страна, няма две мнения по въпроса. При това във всяко едно отношение".

"Натиск? Имаше такъв, когато се изправихме срещу Виляреал, Дортмунд и други отбори. Свикнали сме. Тези момчета свършиха перфектна работа до момента, така че защо ситуацията трябва да се променя? Натискът не ни притеснява. Чувстваме се добре". 

Освен това германецът даде "зелена" светлина относно състоянието на Дивок Ориги.

"Той тренира два или три пъти. Ще видим дали ще играе".