Ливърпул спечели трудно първата си контрола от лятната подготовка с 1:0 срещу местния си съперник Транмиър, който в момента се състезава в петото ниво на английския футбол. Треньорът Юрген Клоп пусна два различни състава в двете полувремена, като сред титулярите започнаха трите нови попълнения вратарят Лорис Кариус, защитникът Жоел Матип и офанзивен халф Садио Мане.

Овациите в мача обаче обра нападателят Дани Ингс, донесъл победата с гол в 78-ата минута. Това е обещаващо начало за английския национал, който пропусна почти целия изминал сезон след трансфера си от Бърнли заради тежка контузия.

Според анализ на "Ливърпул Ехо" най-силни първи впечатления от новите попълнения е оставил преминалият за 30 милиона паунда от Саутхямптън Мане. "Той не е от обичайните  крила. От фланга се стреми да влиза навътре и да пробива в наказателното поле.

Има око за последния пас - на три пъти изведе Фирмино зад противниковата защита. Самият Мане бе на два пъти близо до гол в дебютния си мач, но вратарят на Транмиър Дейвис спаси ударите му", коментира Анди Кели за представянето на Мане.  

С интрес бе следен централният защитник Жоел Матип, за когото се очертава възлова роля в състава, предвид напускането на Мартин Шкъртел и Коло Туре.
"Матип не се изпоти особено в този мач, тъй като отборът държеше всичко под контрол. Има внушителен ръст, здрав физически, но като че ли трябва да показва повече мускули в единоборствата", добавя Кели.

Колкото до вратарят Лорис Кариус, той не успя да впечатли в малкото ситуации в наказателното поле на Ливърпул.

"Извади късмет при удар с глава на Макнъти, срещнал напречната греда. Инеч Кариус показа стабилност при центриранията и улови няколко високи топки. Все още е твърде рано за каквито и да е прогнози кой ще бъде избор №1 на вратата през идния сезон", завършва краткият анализ на "Ливърпул Ехо" за новите на "Анфийлд".

В мача срещу Транмиър участие взеха и някои по-непознати имена, млади момчета от юношеския отбор. Халфът Ови Еджиара, преминал от Арсенал преди две години, показва добри неща, но му липсва постоянство. Сходно е положението при офанзивните халфове Бен Уудбърн и Трент Александър-Арнолд. В игра след почивката се появи сърбинът Лазар Маркович, завърнал се от Фенербахче, където изкара миналия сезон под наем.

Ливърпул (I полувреме):
Кариус; Фланаган, Матип, Ловрен, Смит; Бранаган, Лукас Лейва; Мане, Еджариа, Кент; Фирмино

Ливърпул (II полувреме):
Богдан; Рандал, Уиздъм, Илори, Морено; Стюърт, Чиривея; Арнолд, Уудбърн, Маркович, Ингс

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/SDEwIqqe5XA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>