Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде да се разбере, че няма да разчита на нападателя Марио Балотели, чиято кариера върви надолу.

"Откакто се върна при нас, той е добро момче, не мога да кажа различно от това. Всичко е наред. След като е тук, ние ще направим всичко, за да върнем в най-добрата му форма", каза Клоп.

"Ние искаме Марио да стане същият футболист, какъвто беше преди контузията. Талантът му е налице, няма никакво съмнение в това."

"В тренировките той е от световна класа. Но това не е ситуация, в която той трябва да се бори с други играчи за една позиция на терена, затова имаме нужда от решение."

"Навярно ще се появи клуб, който ще бъде щастлив да вземе новия Марио Балотели. Говорих директно с играча за това. Сега е време да се вземе решение. Аз ще се опитам да върна Марио в най-добрата му форма. Ще видим какво ще стане", добави Юрген.

През сезон 2014/15 Балотели записа само 16 мача за Ливърпул, след което беше пратен под наем на Милан. Договорът му с мърсисайдци е до 2018 година.