Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че все още усеща горчилката от поражението с 1:3 от Севиля във финала на Лига Европа.

Мърсисайдци откриха резултата и тотално надиграха испанския тим през първото полувреме, правейки куп пропуски. След почивката обаче англичаните рухнаха и допуснаха пълен обрат.

"Разбира се, че още мисля много за този мач. Мина доста време, но чувството все още е кофти. Веднага след мача не бях в настроение да мисля много за първото полувреме, но след това го сторих и всъщност ние изиграхме добър мач през първата част и можехме да имаме голям аванс", започна Юрген.

"Можехме да получим дузпа за игра с ръка. Не е интересно, защото всичко вече свърши, но като човешко същество е трудно да приемеш всички тези неща. Разбира се, че има моменти, в които страдаш малко."

"Да ни изравнят резултата след само 18 секунди през второто полувреме беше твърде рано. Мислех си за почивката, но там нямаше нищо твърде специално, на което да наблегна. Не сме били несигурни за мача или нещо подобно. Бяхме наясно, че това е само първото полувреме и че ни предстои още много работа. Но станалото - станало."

"Ако си пуснете мача отново ще видите, че нещо се счупи в онзи момент. Някои играчи вече нямаха оръжия, нямаха мощност и увереност в себе си. Това се видя. Не бяхме твърде близо до топката при единоборствата и не бяхме на обичайните си позиции."

"Всичко това не беше много добре за нас, но се дължеше на интензитета на мачовете ни до финала. Веднъж или два пъти трябваше да надхвърлим възможностите си, трябваше да изиграем специални мачове, а и срещите ни се натрупаха."

"Опитахме всичко, за да сме свежи на финала. Не го споменавам като извинение, защото това беше финал, който не трябваше да губим, но ние го загубихме, това е истината", завърши Клоп.